CT 77 Mozaik vakolat

0.8 – 1.2 mm vagy 1.4 – 2.0 szemcsemérettel
Dekoratív vékonyvakolat, bel- és kültéri alkalmazásra

JELLEMZÔI
• többféle színkeverék változatban
• felhasználásra kész
• idôjárásálló
• jó mechanikai ellenálló képesség
• könnyû tisztán tartani

ALKALMAZÁSI TERÜLET
A bel- és kültérben is alkalmazható Ceresit CT 77 színes, dekoratív vakolat egyaránt felhordható hagyományos vakolatra, betonra, gipszrost és gipszkarton stb. felületre. A habarcsot áttetszô gyanta kötôanyag, színes, 0.8 – 1.2 mm átmérôjû kvarchomok szemcsék, 1.4 – 2.0 mm átmérôjû, természetes eredetû márvány granulátum alkotja.
A keveréket fém glettvassal kell felhordani. A kötést követôen színes mintázatú vakolat felületet nyerünk. A vakolat alkalmas a fogadófelületen található karcolások, kisebb repedések áthidalására.
A CT 77 kifejezetten alkalmas dörzsölésnek, nagy koptató igénybevételnek kitett falak (pl. bejárati részek, folyosók, lépcsôházak) vékony vakolására beltérben. Kültérben a könnyen szennyezôdô felületek (lábazatok, korlátlábazatok, ajtó és ablak határoló felületek) védelmére is alkalmas.
Intenzív sötét színek esetén, a Ceresit VWS hôszigetelô rendszerben, a CT 77 csak kisebb felületeken alkalmazható, mint pl. lábazaton vagy díszítô elemeken.

A FELÜLET ELÔKÉSZÍTÉSE
A fogadó felület legyen sima, megfelelô szilárdságú, száraz por- és szennyezôdésmentes valamint egységes színû. Követelmény a fogadó felülettel szemben:
- cement-, mész-cement vakolat: 28 napnál idôsebb, nedvességtartalma ≤ 4% - Ceresit CT 16-al alapozva;
- betonfelület: 3 hónapnál idôsebb, nedvességtartalma ≤ 4% - Ceresit CT 16-al alapozva;
- Ceresit CT 85 (CT 83) ragasztótapasszal elôkészített felület: 3 napnál idôsebb - Ceresit CT 16-al alapozva;
– gipszes felület (kizárólag beltérben): nedvesség-tartalom <1% - Ceresit CT 16-al alapozva
– faforgács lap (vastagság > 19 mm), gipszkarton, gipszrost lap (beltérben) a gyártó utasításainak megfelelôen rögzítve - Ceresit CT 16-al alapozva:
– jól tapadó festékbevonat (csak beltérben) - Ceresit CT 16-al alapozva
– gázbeton felület - Ceresit CT 16-al kétszer alapozva
A sérült és egyenetlen felületeket elôször javítani, ill. simítani kell. Hagyományos vakolatok, és beton felületek esetén a Ceresit CT 29 javítóhabarcsot javasoljuk.
A szennyezôdéseket, a gyengén tapadó rétegeket, a rugalmas, ill. mész kötôanyagú festékrétegeket, valamint ragasztó maradványokat el kell távolítani.
Az erôsen nedvszívó felületeket Ceresit CT 16-al, kétszer kell alapozni. (A két réteg felhordása között legalább 4 óra várakozási idôt kell biztosítani.) Alapozáshoz a vakolatéhoz hasonló színû CT 16 alapozót javasolt alkalmazni. A CT 77 felhordása elôtt a CT 16-nak teljesen meg kell száradnia.
Az aljzatból felszálló nedvesség a vakolat károsodását okozhatja, ezért a tartós nedvesség hatásának kitett felületek szigetelésérôl elôzetesen gondoskodni kell.

FELHORDÁS
A vakolás megkezdése elôtt a vödör teljes tartalmát kézi úton fel kell keverni. Szükség esetén, az alkalmazási körülményeknek megfelelôen nagyon kis mennyiségû tiszta víz hozzáadása megengedett, majd ez után a keverést újra el kell végezni. Sok víz hozzáadását követôen az anyagot már nem lehet felhordani. Rozsdamentes szerszámokat és vödröket kell használni. A CT 77-et egyenletesen, a szemcseméret másfélszeresének megfelelô rétegvastagságban, adott szögben tartott acélsimítóval kell felhordani. Az anyagot ugyanezzel a szerszámmal kell a száradás elôtt elsimítani és nem szabad erôsen az alapfelülethez nyomni. Soha ne locsoljuk a felhordott vakolatot vízzel! A felület textúráján ne változtassunk!
A vakolat felhordását egyenletes rétegben, egybefüggô felületenként egy munkamenetben kell elvégezni. Ha a kivitelezést meg kell szakítani, öntapadó szalaggal jelöljük ki a kívánt határvonalat, majd miután a vakolatot rádolgoztuk, távolítsuk el a szalagot. A szünet után, a megkötött, elôzôleg felhordott vakolat réteg szélét, a munka folytatása elôtt, ismét öntapadó szalaggal kell védeni.
A felhordást követôen a szerszámokról a friss vakolat vízzel könnyen lemosható. A már megszáradt vakolatot csak mechanikus úton lehet eltávolítani.

FONTOS TUDNIVALÓK
A Ceresit CT 77 vakolatot kizárólag +10°C és
+25°C közötti környezeti és alapfelület hômérséklet esetén szabad felhordani (relatív páratartalom:
< 80%). A közölt adatok +20°C hômérséklet és 60% relatív páratartalom esetén érvényesek. Az ettôl eltérô környezeti körülmények lassabb, vagy gyorsabb száradást eredményeznek. A CT 77 vakolat nem keverhetô össze más vakolattal, kötôanyaggal vagy pigmentekkel. Beltéri használat esetén a helyiséget megfelelôen kell szellôztetni! Amennyiben szembe kerül, bô vízzel ki kell mosni! A terméket gyermekektôl elzárva kell tartani!

MÛSZAKI ADATOK
Összetétel: szintetikus gyanta és színes ásványi töltôanyagok vizes diszperziója
Sûrûség: - 0.8- 1.2 mm kvarchomok szemcsék kb. 3.0 kg/dm3
- 1.4 -2.0 mm kvarchomok szemcsék kb. 1.6 kg/dm3
- természetes márvány granulátum kb. 1.64 kg/dm3
Alkalmazási hômérséklet +10°C és +25°C közötti
Kötési idô: kb. 30 perc
Esôálló: kb. 3 nap után
Anyagszükséglet: Kvarchomok töltôanyag 4.5 kg/m2 Természetes márvány granulátum 5.2 kg/m2
A fenti adatok normál klímára vonatkoznak (+ 20°C levegô hômérséklet és 60 % relatív páratartalom).

KISZERELÉS: 25 kg-os mûanyag vödör.
TÁROLÁS: Száraz, hûvös, fagymentes helyen. Közvetlen napsugárzástól óvni kell!
FELHASZNÁLHATÓ: Az elôírt tárolás mellett, a gyártástól számított 12 hónapig.

EGYÉB INFORMÁCIÓK
A vakolatot nem szabad közvetlen napsugárzásnak kitett falfelületen alkalmazni, és a gyors száradást el kell kerülni. A teljes száradásig az esôtôl óvni kell, állványháló alkalmazása javasolt.
A színazonosság miatt, csak azonos sarzsszámú vakolatot használjuk fel egy falsíkon! A vödörben lévô, még fel nem használt vakolatot zárjuk le mûanyag tetôvel és minél elôbb használjuk fel.
A jelen mûszaki adatlap csak az alkalmazás lehetôségeit, ill. a kivitelezés lehetséges módját mutatja be, nem helyettesíti az alkalmazást végzô szakember helyszíni szemléjét. A közölt információktól függetlenül, a kivitelezést a szakma szabályai szerint, a biztonsági elôírások figyelembevételével kell elvégezni.
A gyártó a termék minôségéért vállal felelôsséget, az alkalmazás körülményei és módja hatáskörén kívül esik. Kétség esetén próbafelületet kell kialakítani.
 

 

REFERENCIA LISTA

 


HIDEG- ÉS MELEGBURKOLATOK
MINŐSÉGI KIVITELEZÉSE

BURKOLÁSI SEGÉDANYAGOK
KIS- ÉS NAGYKERESKEDELME

Elérhetőségek:
Nyíregyháza, Westsik V. u. 3.

Tel./Fax: 
+36 42 430 031
+36 70 613 4356
   
   
   
E-mail: info@keletber.hu

 


Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 7:30 - 16:30


Kelet-Ber Kft.