CERESIT Thermo Universal
Ragasztótapasz
Polisztirol hôszigetelô tábla ragasztására és vakolaterôsítô háló ágyazására

JELLEMZÔI
• idôjárás- és fagyálló
• szálerôsített (természetes rostokat tartalmaz)
• hosszú nyitott idôvel rendelkezik
• kiváló tapadás

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Külsô falak hôszigetelési munkáinál, expandált polisztirol hôszigetelô tábla ragasztásához nedvszívó felületre és vakolaterôsítô háló ágyazásához, a teljes hôszigetelô rendszer elkészítése során.

A FELÜLET ELÔKÉSZÍTÉSE
A Ceresit Thermo Universal ragasztótapaszt csak nedvszívó, szilárd, teherbíró, tiszta és száraz, egyenletes felületekre lehet felhordani. A málló vakolat részeket le kell verni és újra kell vakolni. A meglévô és rosszul tapadó diszperziós homlokzatfestéket távolítsuk el. A jól tapadó, ásványi alapú festékeket és vakolatokat le kell tisztítani és a vízzel hígított Ceresit Univerzális alapozóval (1 rész alapozó:3 rész víz) alapozzuk le.

FELHORDÁS
A Ceresit Thermo Universal ragasztótapasz elkészítéséhez a poranyagot az elôre kimért, tiszta, hideg vízhez kell folyamatosan adagolni és lassú fordulatszámú kézi keverôgéppel csomómentesre elkeverni. Egy zsák bekeveréséhez szükséges vízmennyiség: ragasztó készítéshez 5 liter, míg az erôsítô háló ágyazásához szükséges tapasz elkészítéséhez 5,5 liter vízre van szükség. A bekeverést követô pihentetés után (kb. 10 perc) ismét keverje át a ragasztótapaszt, majd kezdje meg annak felhordását a hôszigetelô tábla hátoldalára. Javasolt felhordási mód: glettvassal (dôlésszög 45°) körben a szélekre (folyamatosan vagy szakaszosan), majd középen több helyen pontszerûen. Az erôsítô háló beágyazása legkorábban 48 óra elteltével kezdhetô meg. Fogazott glettvassal hordja fel a tapaszt a felragasztott hôszigetelô lapokra, ágyazza bele az erôsítô hálót majd a felületet késedelem nélkül glettelje át, teljesen lefedve az erôsítô hálót. Ha a glettelés nem tökéletes (az erôsítô háló kilátszik vagy átüt a tapaszon), másnap újabb réteg ragasztótapasz felvitelére van szükség a megfelelô fogadó felület kialakításához. A várhatóan nagy igénybevételeknek kitett felületek esetén az erôsítô hálót két rétegben kell alkalmazni és tapaszolni!

FONTOS TUDNIVALÓK
A Ceresit Thermo Universal ragasztótapasz használata során ügyelni kell arra, hogy a hômérséklet +5°C – +30°C között legyen. Felhasználásakor a poranyagokra illetve a cementhabarcsokra vonatkozó elôírásokat be kell tartani. A ragasztótapasz elkészítéskor (vízadagolás) lúgossá válik, ezért bôrre és szembe kerüléstôl óvakodjunk! Ha ez mégis megtörténne, alaposan mossuk le az érintett testrészt. Szükség esetén hívjunk orvost. A szerszámokról a friss ragasztótapasz vízzel lemosható, a megkötött anyag csak mechanikai úton távolítható el.

MÛSZAKI ADATOK
Összetétel: hidraulikus kötôanyagot, különféle ásványi eredetû töltôanyagokat és speciális adalékszereket tartalmaz.
Keverési arány: 5 – 5,5 liter víz / 25 kg
Bedolgozhatóság: kb. 2,5 - 3 óra
Felhasználható: +5°C – +30°C
Nyitott idô: 20 perc
Vakolható. 72 óra után
Tapadó szilárdság: min. 0,5 N/mm2 (betonhoz)
Anyagszükséglet:
ragasztáshoz: kb. 4–5 kg/m2 erôsítô háló ágyazásához: kb. 4–5 kg/m2

KISZERELÉS: 25 kg papírzsákban
TÁROLÁS: Eredeti, jól zárt csomagolásban, hûvös, száraz, nedvességtôl védett helyen.
FELHASZNÁLHATÓ: Az elôírt tárolás mellett a gyártástól számított 12 hónapig (25 °C -os hômérséklet és 50%-os relatív páratartalom mellett).

EGYÉB INFORMÁCIÓK
A papírzsákot csak akkor tegyük a papírhulladék gyûjtôbe, ha az teljesen üres és nem tartalmaz anyagmaradványokat. A megkeményedett termékmaradványokat az építôipari hulladékgyûjtôben helyezzük el. A maradék anyagot nem szabad talajba, természetes vizekbe és csatornába juttatni. A Ceresit Thermo Universal ragasztótapasz csak a termékismertetôben feltüntetett területeken használható fel. A termékparamétereket gyakorlati tapasztalataink illetve mérési eredményeink alapján adtuk meg.
 

 

REFERENCIA LISTA

 


HIDEG- ÉS MELEGBURKOLATOK
MINŐSÉGI KIVITELEZÉSE

BURKOLÁSI SEGÉDANYAGOK
KIS- ÉS NAGYKERESKEDELME

Elérhetőségek:
Nyíregyháza, Westsik V. u. 3.

Tel./Fax: 
+36 42 430 031
+36 70 613 4356
   
   
   
E-mail: info@keletber.hu

 


Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 7:30 - 16:30


Kelet-Ber Kft.