TECHNOBOND FA
BELTÉRI FAIPARI RAGASZTÓ

ÖSSZETÉTEL:
Poli-vinil-acetát bázisú diszperziós ragasztó.

ALKALMAZÁSI TERÜLET:
A ragasztó felhasználható beltéri, nedvesség hatásának ki nem tett faipari termékek gyártásához, bútoripari csapos kötések ragasztásához. Kiemelkedően jól csiszolható, a csiszolószalagot kíméli.

MÉRGEZŐANYAG-TARTALOM:
Nem mérgező és nem tűzveszélyes.

TÁROLHATÓSÁG:
Száraz raktárban, sugárzó hőtől és közvetlen napfénytől védett helyen kell tárolni. A termék fagyveszélyes. Optimális tárolási hőmérséklet:+5 és 40°C. Tárolhatósági idő: 12 hónap.

MŰSZAKI ADATOK:
Megjelenés: törtfehér színű, homogén vagy könnyen homogenizálható,
jellemző szagú, sűrűn folyó diszperzió.
Viszkozitás (Brookfield viszkoziméter): 17 ±3 Pas
Nem illó anyag tartalom: 51 ±1,5 %
Sűrűség: kb 1,08 g/cm3
pH : kb. 6,0 ±0,5
Ragasztási hőmérséklet (minimum): 5 °C
Tűzveszélyességi fokozat: IV.
Nyitott idő (20°C-on): kb. 10 perc
Ragasztási szilárdság (N/mm2): kb. 10,0
Vízállóság: D1-D2 (B1-B2)

FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ:
Felhasználás előtt alaposan fel kell keverni. Vízzel hígítható, de célszerű hígítatlan vagy enyhén hígított (max. 10%) formában felhasználni. A munkaeszközről száradás előtt vízzel lemosható.
A ragasztó felhordható ecsettel, spatulával, hengerrel és gépi úton. A megfelelő ragasztási szilárdság eléréséhez tiszta, pormentes, jól illeszkedő felület szükséges. A helyiség, a ragasztó és a ragasztásra kerülő tárgyak hőmérséklete nem lehet kevesebb 5°C-nál.
Általában elég az egyoldalas felhordás (120-180 g/m2), nehezen nedvesedő felület esetén azonban szükség van kétoldalas felhordásra (60-100 g/m2/oldal). A felhasznált fa nedvességtartalma 8-10 % legyen.
A szokásos felhasználási körülmények között a ragasztóval bekent felületet kb.5 percnél nem szabad tovább nyitva hagyni, mert a ragasztó bőrösödhet, és nem biztosít megfelelő ragasztást. A ragasztási szilárdság növelésére az összeillesztett felületeket 0,2-0,8 N/mm2 nyomással össze kell préselni. A szükséges minimális préselési időt és hőmérsékletet a konkrét technológia szerint kell meghatározni.


Tájékoztató jelleggel az alábbiakat javasoljuk:

Anyag 20 °C 50 °C 70 °C
kemény fa 17 perc 9 perc 6 perc
puha fa 15 perc 7 perc 5 perc
rétegelt lemez 40 perc 7 perc 4 perc

A maximális szilárdság eléréséhez 2 óra préselés szükséges. A ragasztott kötés teljes megszilárdulásához minimum 24 óra szükséges. Filmje száradás után átlátszó.

Kiszerelések:
30g, 125g,  280g, 750g-os csőrös flakon; 5 kg és 32 kg-os műanyag vödör; 130 kg-os hordó; 1100kg-os konténer

 


 

TECHNOBOND D3
VÍZÁLLÓ LAMINÁLT PADLÓBURKOLÓ ÉS FAIPARI RAGASZTÓ

Összetétel:

Reaktív csoportokat tartalmazó, poli-vinil-acetát bázisú diszperziós ragasztó.

Alkalmazási terület:

A ragasztó felhasználható vízálló ragasztóként az épületasztalos iparban. Alkalmas belső terekben rövid ideig ható magas légnedvességnek és vízbehatásnak, valamint mérsékelt klíma melletti kültéri igénybevételnek kitett ragasztott szerkezetekben, amelyekben a ragasztott kötésnek legalább az egyik összetevője fából vagy faszerkezeti anyagból készült (pl. lépcsők, ajtók, ablakok), valamint laminált padlóburkoló és szalagparketta nútban történő ragasztására.

Vízállósági fokozat: D3 (EN 204). Additív D3D4-el D4 (Bekeverési arány: 100  rész  ragasztó és 3,5-5 rész  térhálósító. Részletes leírás az Additív D3D4 adatlapján).

Minősítések:    Institut für Fenstertechnik Rosenheim (11-001404-PRO1);

Nyugat Magyarországi Egyetem (C-J 2010/08-02)

Nem használható tartósan víz hatásának kitett szerkezetekhez (pl. csónak, hajó stb.), valamint tartósan statikus terhelésnek kitett szerkezeti elemek (pl. tartó tetőszerkezetek) készítéséhez.

Mérgezőanyag-tartalom:

Nem mérgező és nem tűzveszélyes

Tárolhatóság:

Száraz raktárban, sugárzó hőtől és közvetlen napfénytől védett helyen kell tárolni. A termék fagyveszélyes  de-10 °C-ig felkeverhető. Optimális tárolási hőmérséklet:+5 és 40°C.  Tárolhatósági idő: 12 hónap.

Műszaki adatok:

Megjelenés:     törtfehér színű, homogén vagy könnyen homogenizálható, jellemző szagú, sűrűn folyó

diszperzió.

Viszkozitás (Brookfield viszkoziméter):  13 ± 3 Pas

Nem illó anyag-tartalom:   51.0 ± 2%

Sűrűség:  kb. 1,08 g/cm3

pH : 3,2±0,5

Ragasztási hőmérséklet (minimum):  5 °C

Tűzveszélyességi fokozat:  IV.

Nyitott idő: (20 C°-on)    kb.  10  perc

Ragasztási szilárdság (N/mm2) min. 10

A szabályszerűen elvégzett ragasztás az MSZ EN ISO 204 szerint az alábbi értékeket teljesíti:

Kezelési sorrend                                             Időtartam és körülmények D3 Minőségi osztály                Szakítószilárdság (N/mm2)
7 nap1) normál atmoszférában2) ≥10
7 nap1) normál atmoszférában2) 4 nap áztatás 20 ± 5 °C- os vízben ≥2
7 nap1) normál atmoszférában2) 4 nap áztatás 20 ± 5 °C- os vízben      7 nap1) normál atmoszférában2) ≥8
1) 1 nap = 24 óra
2) (20 ± 2)°C és (65 ± 5)% relatív páratartalom,                                          .              vagy (23 ± 2)°C és (50 ± 5)% relatív páratartalom

Felhasználási útmutató:

Felhasználás előtt alaposan fel kell keverni. Vízzel hígítható, de célszerű hígítatlan vagy enyhén hígított (max.10%) formában felhasználni. A munkaeszközről száradás előtt vízzel lemosható. A ragasztó felhordható ecsettel, spatulával, hengerrel és gépi úton. A megfelelő ragasztási szilárdság eléréséhez tiszta, pormentes, jól illeszkedő felület szükséges.

A helyiség, a ragasztó és a ragasztásra kerülő tárgyak hőmérséklete nem lehet kevesebb 5°C-nál.

Általában elég az egyoldalas felhordás (120-180 g/m2), nehezen nedvesedő felület esetén azonban szükség van kétoldalas felhordásra (60-100 g/m2/oldal). A felhasznált fa nedvességtartalma 8-10 % legyen. Laminált padlóburkoló és szalagparketta esetén a ragasztót a nútba nyomjuk a csőrön keresztül, majd az előírás szerinti összenyomás után a ragasztófelesleget letöröljük.

A szokásos felhasználási körülmények között a ragasztóval bekent felületet kb.5 percnél nem szabad tovább nyitva hagyni, mert a ragasztó bőrösödhet, és nem biztosít megfelelő ragasztást. A ragasztási szilárdság növelésére az összeillesztett felületeket 0,2-0,8 N/mm2 nyomással össze kell préselni. A szükséges minimális préselési időt és hőmérsékletet a konkrét technológia szerint kell meghatározni.

Tájékoztató jelleggel az alábbiakat javasoljuk:

Anyag                         20 °C               50 °C               70 °C

kemény fa                 17 perc           9 perc              6 perc

puha fa                       15 perc           7 perc              5 perc

rétegelt lemez          40 perc          7 perc              4 perc

A maximális szilárdság eléréséhez a préselési idő 2 óra. A ragasztott kötés teljes megszilárdulásához minimum 24 óra szükséges. A teljes vízállóságot 7 nap után éri el.

Kiszerelések:

280g, 750g-os csőrös flakon; 5kg és 32kg-os műanyag vödör; 130 kg-os hordó; 1100kg-os konténer

 


 

TECHNOBOND D4
KÉTKOMPONENSŰ VÍZ – ÉS FŐZÉSÁLLÓ FAIPARI RAGASZTÓ

Összetétel:

Reaktív, alumínium ionokkal térhálósodni képes reaktív csoportokat tartalmazó, poli-vinil-acetát bázisú diszperziós ragasztó.

Alkalmazási terület:

A ragasztó felhasználható vízálló ragasztóként az épületasztalos iparban. Alkalmas belső terekben erős vizes hatásnak, illetve erős külső klimatikus hatásoknak kitett ragasztott szerkezetekben, amelyekben a ragasztott kötésnek legalább az egyik összetevője fából vagy fa szerkezeti anyagból  készült (pl. lépcsők, ajtók, ablakok). Nem használható tartósan statikus terhelésnek kitett szerkezeti elemek (pl. tartó tetőszerkezetek) készítéséhez.

Vízállóság: önmagában D1, térhálósítóval D4 (EN 204)

Minősítő: Institut für Fenstertechnik Rosenheim. (555 38655/1e)

Hőállósági minősítés (EN 14257/WATT 91): Institut für Fenstertechnik Rosenheim. (555 38655/2e)

Mérgezőanyag-tartalom:

Nem mérgező és nem tűzveszélyes.

A térhálósító anyag erősen savas alumínium vegyületet tartalmaz, ezért a felhasználásnál ennek megfelelően kell eljárni.

Tárolhatóság:

Száraz raktárban, sugárzó hőtől és közvetlen napfénytől védett helyen kell tárolni. A termék fagyveszélyes. Optimális tárolási hőmérséklet: +5 és 25 °C között. Tárolhatósági idő: minimum 6 hónap.

Műszaki adatok:

Megjelenés:                                        törtfehér színű, homogén vagy könnyen homogenizálható, jellemző

szagú, sűrűn folyó diszperzió.

Viszkozitás (Brookfield viszkoziméter 6/20):            12 ± 4 Pas

Nem illó anyag-tartalom                                                  50 ± 2%

Sűrűség:                                                                          kb. 1,08 g/cm3

pH :                                                                       5,0±0,5

Ragasztási hőmérséklet (minimum):              5 °C

Tűzveszélyességi fokozat:                                     IV.

Nyitott idő: (20 °C-on)                                   kb.  10 perc

Ragasztási szilárdság (N/mm2)                       kb.  10

Fazékidő (térhálósítóval bekevert ragasztó

eltarthatósága):                                                 3-7 nap

Felhasználási útmutató:

Felhasználás előtt alaposan fel kell keverni. A ragasztó a térhálósítóval biztosítja az EN 204 szerinti D4-es vízállósági fokozatot. Bekeverési arány: 100 rész ragasztó, 5 rész térhálósító. Alapos összekeverés után felhasználásra kész a ragasztó. Felhasználási idő (’fazék idő’) 2-7 nap a hőmérséklettől függően. Vízzel hígítható, 10% víz hozzáadása a fazékidőt egy hét fölé növeli, miközben a kötésszilárdság nem, a kötési idő pedig alig változik.

A ragasztó ne érintkezzen vastartalmú munkaeszközzel, mert elszíneződhet. A munkaeszközről száradás előtt vízzel lemosható. A ragasztó felhordható ecsettel, spatulával, hengerrel és gépi úton. A megfelelő ragasztási szilárdság eléréséhez tiszta, pormentes, jól illeszkedő felület szükséges. A helyiség, a ragasztó és a ragasztásra kerülő tárgyak hőmérséklete nem lehet kevesebb 5, célszerűen 15°C-nál. Általában elég az egyoldalas felhordás (120-180 g/m2), nehezen nedvesedő felület esetén azonban szükség van kétoldalas felhordásra (60-100 g/m2/oldal). A felhasznált fa nedvességtartalma 8-10 % legyen. A szokásos felhasználási körülmények között a ragasztóval bekent felületet kb. 10 percnél nem szabad tovább nyitva hagyni, mert bőrösödhet, és nem biztosít megfelelő ragasztást. A ragasztási szilárdság növelésére az összeillesztett felületeket kb. 0,7 N/mm2 nyomással össze kell préselni. A szükséges minimális préselési időt és hőmérsékletet a konkrét technológia szerint kell meghatározni. A ragasztott kötés teljes megszilárdulásához minimum 24 óra, a D4-es vízállóság kialakulásához 7 nap szükséges.

Kiemelt jellemzők:

magas D4 érték: 6 N / mm2 (előírt: 4 N / mm2)

hosszú fazékidő: 3-7 nap

hosszú nyitott idő: 10 perc

gyors kötés: min. 2 N / mm2 2,5 perc présidő után

Kiszerelések:

5kg és 32kg-os műanyag vödör; 130 kg-os hordó; 1100 kg-os konténer

 


 


TECHNOBOND 1kD4

EGYKOMPONENSŰ VÍZ – ÉS FŐZÉSÁLLÓ FAIPARI RAGASZTÓ

Ideiglenes műszaki leírás

Általános információk

Termék típusa:

A TECHNOBOND 1kD4 RAGASZTÓ töltőanyagot nem tartalmazó, térhálósodásra képes reaktív csoportokat tartalmazó poli-vinil acetát bázisú ragasztó.

Felhasználási területek:

A Technobond 1kD4 különösen azokon a felhasználási területeken alkalmazható, ahol fokozott vízállóság szükséges:

Belső terekben, ahol a ragasztott szerkezetek nagyon gyakran víz csapódik le, például bútorokra nedves szobákban, fürdőszobákban, konyhákban.

A környezeti hatásoknak kitett szerkezetekben, megfelelő felületi védelemmel.

Felhasználható fa, és fából készült anyagok ragasztására, csapos kötésekhez, táblásításhoz kemény és puha fáknál, furnérlemezek felületi ragasztására, laminált parketták ragasztásához.

Tulajdonságok:

A Technobond 1kD4 egy magas vízállóságú faragasztó, ami megfelel a DIN EN 204-es szabvány szerinti D4-es vízállóságnak. Nem szükséges edzőt hozzáadni, ( nem kell a fazékidőre figyelni!) a Technobond 1kD4 magas végső szilárdságot ér el rövid présidővel.

Tárolhatósági idő: 6 hónap

Jellemzők:

Viszkozitás(gyártás napján)         8 ±2Pas (Brookfield RVT, 20°C)

Ph-érték:                                            3,4±0,4

Minimális filmképzési hőmérséklet   8 oC

Sűrűség:                                             1,08 g/cm3

Nyitott idő 150 g/m2                         kb. 6-10 perc

Kiszerelések:
750g-os csőrös flakon; 5 kg és 32 kg-os műanyag vödör; 130 kg-os hordó; 1000kg-os konténer

Felhasználási javaslatok:

Fa előkészítése: A munkadaraboknak simának, zsíros és egyéb szennyeződésektől mentesnek kell lenniük, vagy a kötési idők meghosszabbodnak, és a ragasztási szilárdság gyengébb lesz.

Felhasználás: A felhasználás során figyelembe kell venni, hogy -többek között- a hőmérséklet, nedvességtartalom, a ragasztandó anyag nedvszívó képessége, a felhordási mennyiség és az anyagon belüli feszültség különböző hatásokat gyakorol a nyitott időre, a kötésidőre és a présidőre. A meleg meggyorsítja a kötési folyamatot, és rövidíti a nyitott időt.

A jó eredmény elérése érdekében a következő munkafeltételeket javasoljuk:

Fa nedvességtartalma (Összefügghet a későbbi nedvességtartalommal)

Helyiség, anyag, és a ragasztó hőmérséklete 18 – 22 °C
Belső használatra:

Külső használatra:

6 – 12

11 – 15

%

%

Relatív légnedvesség 60 – 70 %
Felhordási mennyiség

Felszíni ragasztáshoz

Szerkezeti ragasztáshoz

80-150

100-180

g/m²

g/m²

Prés nyomása a feszültségmentes munkadarabokhoz 0,1 – 1 N/mm²

Tájékoztató jelleggel az alábbi présidőket javasoljuk:

Anyag                         20 °C              50 °C              70 °C

kemény fa                   17 perc            9 perc              6 perc

puha fa                       15 perc            7 perc              5 perc

rétegelt lemez             40 perc            7 perc              4 perc

A Technobond 1kD4 ragasztót a szokásos eszközökkel lehet felhordani egy vagy két oldalra. A felhordási mennyiség a ragasztandó anyag abszorpciós és egyéb felületi feltételeitől függ.

Ne alkalmazzák ha a helyiség vagy az anyag hőmérséklete 10°C alatti.

Nyitott időn belül a részek legyenek összeillesztve és préselve.

Más ragasztóval történő összekeverés előtt ellenőrizni kell az összeférhetőségét.

A végső vízállóságot a ragasztott kötés 7 nap múlva éri el.

Fa elszíneződése:

Általában a Technobond 1kD4 nem színezi el a fát, de a különböző természetű fák komponensei okozhatnak előre nem kiszámítható elszíneződéseket.

Tisztítás: A friss, és még meg nem száradt ragasztó vízzel a használat után azonnal eltávolítható.

Kiegészítő tanácsok:

Biztonság:

Kezelés, tárolás és használat előtt tanulmányozni kell a Technobond 1kD4 ragasztó biztonságtechnikai adatlapját.

Tárolás:

Megfelelő feltételek teljesülése esetén eredeti, zárt konténerben a Technobond 1kD4 min. 6 hónapig eltartható. Hűvös és fagymentes helyen tárolandó. A 25°C feletti tárolás számot-tevően csökkenti a termék tárolhatóságát.

A tárolási hőmérséklet és az idő függvényében az értékek változhatnak, és az elvárt jelzett érték alá eshetnek.

A Technobond 1kD4 viszkozitása hosszabb tárolási idő után növekedhet. Ebben az esetben javasoljuk, hogy keverjék át a terméket használat előtt. Azonban ez nem befolyásolja a termék ragasztási tulajdonságait.

 


 

TECHNOBOND FA SPECIAL
BELTÉRI FAIPARI GYORS -ÉS KEMÉNYFA RAGASZTÓ

ÖSSZETÉTEL: Poli-vinil-acetát bázisú diszperziós ragasztó.

ALKALMAZÁSI TERÜLET:
A ragasztó felhasználható beltéri, nedvesség hatásának ki nem tett faipari termékek gyártásához, bútoripari csapos kötések ragaszásához, nagyfrekvenciás présekhez. A Technobond Fa Special ragasztót keményfához fejlesztettük ki, ezért filmje nagy szilárdságú, kemény. Egyéb fákhoz a Technobond Fa Expressz gyorsragasztónkat ajánljuk, amelynek filmje lágyabb.

MÉRGEZŐANYAG-TARTALOM:
Nem mérgező és nem tűzveszélyes.

TÁROLHATÓSÁG:
Száraz raktárban, sugárzó hőtől és közvetlen napfénytől védett helyen kell tárolni. A termék fagyveszélyes.
Optimális tárolási hőmérséklet:+5 és 40 °C. Tárolhatósági idő: 12 hónap.

MŰSZAKI ADATOK:
Megjelenés: törtfehér színű, homogén vagy könnyen homogenizálható,
jellemző szagú, sűrűn folyó diszperzió.
Viszkozitás (Brookfield viszkoziméter): 22 +/- 8 Pas
Nem illó anyag tartalom : 60.0 +/- 1,0 %
Sűrűség: kb.1,09 g/cm3
pH : 5,0-6,0
Ragasztási hőmérséklet (minimum): 5 °C
Tűzveszélyességi fokozat: IV.
Nyitott idő (20 °C-on): kb. 6 perc
Ragasztási szilárdság (N/mm2): min. 10,0
Vízállóság: D1-D2


FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ:
Felhasználás előtt alaposan fel kell keverni. Vízzel hígítható, de célszerű hígítatlan vagy enyhén hígított (max. 10%) formában felhasználni. A munkaeszközről száradás előtt vízzel lemosható. A ragasztó felhordható ecsettel, spatulával, hengerrel és gépi úton.
A megfelelő ragasztási szilárdság eléréséhez tiszta, pormentes, jól illeszkedő felület szükséges. A helyiség, a ragasztó és a ragasztásra kerülő tárgyak hőmérséklete nem lehet kevesebb 5°C-nál. Általában elég az egyoldalas felhordás (120-180 g/m2), nehezen nedvesedő felület esetén azonban szükség van kétoldalas felhordásra (60-100g/m2/oldal).
A felhasznált fa nedvességtartalma 8-10 % legyen. A szokásos felhasználási körülmények között a ragasztóval bekent felületet kb.5 percnél nem szabad tovább nyitva hagyni, mert a ragasztó bőrösödhet, és nem biztosít megfelelő ragasztást. A ragasztási szilárdság növelésére az összeillesztett felületeket 0,2-0,8 N/mm2 nyomással össze kell préselni. A szükséges minimális préselési idő és hőmérsékletet a konkrét technológia szerint kell meghatározni. A ragasztott kötés teljes megszilárdulásához minimum 24 óra szükséges. Filmje száradás után átlátszó.

KIEMELT JELLEMZŐK:
gyors kötés: min. 3,3 N/mm2 2,5 perc présidő után
min. 4,5 N/mm2 5,0 perc présidő után

Kiszerelés: 30g, 125g,  280g, 750g-os csőrös flakon; 5 kg és 32 kg-os műanyag vödör; 130 kg-os hordó; 1000kg-os konténer


TECHNOBOND FA EXPRESSZ
BELTÉRI FAIPARI GYORS RAGASZTÓ

ÖSSZETÉTEL:
Poli–vinil-acetát bázisú diszperziós ragasztó.

ALKALMAZÁSI TERÜLET:
A ragasztó felhasználható beltéri, nedvesség hatásának ki nem tett faipari termékek gyártásához, bútoripari csapos kötések ragaszásához, nagyfrekvenciás présekhez. A Technobond Fa Expressz ragasztó filmje nagy szilárdságú, de jól csiszolható. Elsősorban puha fákhoz ajánljuk, kemény és egyéb fákhoz a nagyobb filmkeménységű Technobond Fa Special ragasztónkat fejlesztettük ki.

MÉRGEZŐANYAG-TARTALOM:
Nem mérgező és nem tűzveszélyes.

TÁROLHATÓSÁG:
Száraz raktárban, sugárzó hőtől és közvetlen napfénytől védett helyen kell tárolni. A termék fagyveszélyes. Optimális tárolási hőmérséklet:+5 és 40 °C. Tárolhatósági idő: 12 hónap.

MŰSZAKI ADATOK:
Megjelenés: törtfehér színű, homogén vagy könnyen homogenizálható, jellemző szagú, sűrűn folyó diszperzió.
Viszkozitás (Brookfield viszkoziméter): 18 ±4 Pas
Nem illó anyag tartalom : 60 ±1,0%
Sűrűség: kb. 1,09 g/cm3
pH : 6,0 ±0,5
Ragasztási hőmérséklet (minimum): 5 °C
Tűzveszélyességi fokozat: IV.
Nyitott idő (20 °C-on): kb. 8 perc
Ragasztási szilárdság (N/mm2): min. 10,0
Vízállóság: D1-D2

FELHASZNÁLÁSI ÚTMUTATÓ:
Felhasználás előtt alaposan fel kell keverni. Vízzel hígítható, de célszerű hígítatlan vagy enyhén hígított (max. 10%) formában felhasználni. A munkaeszközről száradás előtt vízzel lemosható. A ragasztó felhordható ecsettel, spatulával, hengerrel és gépi úton. A megfelelő ragasztási szilárdság eléréséhez tiszta, pormentes, jól illeszkedő felület szükséges. A helyiség, a ragasztó és a ragasztásra kerülő tárgyak hőmérséklete nem lehet kevesebb 5 °C-nál.
Általában elég az egyoldalas felhordás (120-180 g/m2), nehezen nedvesedő felület esetén azonban szükség van kétoldalas felhordásra (60-100 g/m2/oldal). A felhasznált fa nedvességtartalma 8-10 % legyen. A szokásos felhasználási körülmények között a ragasztóval bekent felületet kb.5 percnél nem szabad tovább nyitva hagyni, mert a ragasztó bőrösödhet, és nem biztosít megfelelő ragasztást.
A ragasztási szilárdság növelésére az összeillesztett felületeket 0,2-0,8 N/mm2 nyomással össze kell préselni. A szükséges minimális préselési idő és hőmérsékletet a konkrét technológia szerint kell meghatározni. A ragasztott kötés teljes megszilárdulásához minimum 24 óra szükséges. Filmje száradás után átlátszó.

KIEMELT JELLEMZŐK:
gyors kötés: min. 3,3 N/mm2 2,5 perc présidő után
min. 4,5 N/mm2 5,0 perc présidő után

Kiszerelések:
750g-os csőrös flakon; 5 kg és 32 kg-os műanyag vödör; 130 kg-os hordó; 1100kg-os konténer

 

 

REFERENCIA LISTA

 


HIDEG- ÉS MELEGBURKOLATOK
MINŐSÉGI KIVITELEZÉSE

BURKOLÁSI SEGÉDANYAGOK
KIS- ÉS NAGYKERESKEDELME

Elérhetőségek:
Nyíregyháza, Westsik V. u. 3.

Tel./Fax: 
+36 42 430 031
+36 70 613 4356
   
   
   
E-mail: info@keletber.hu

 


Nyitva tartás:
Hétfő - Péntek: 7:30 - 16:30


Kelet-Ber Kft.